Ile masła w maśle czyli o maśle, margarynie i handlowych sztuczkach
panel tematyczny: Niezwykły świat chemii
grupa tematyczna: Chemia kluczem do natury
prowadzący: dr Hubert Bartosz-Bechowski (chemik, Wydział Chemii, Uniwersytet Wrocławski)
grupa wiekowa: gimnazjum, szkoła średnia, dorośli
forma prezentacji: wykład
bez zapisów
termin: 2014-10-03: 11:30 - 12:30
miejsce: Głogów : Zespół Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II, ul. Jedności Robotniczej 38
Ilość miejsc w sali: 100
Krótki opis imprezy:
Masło jest jednym z najstarszych znanych produktów spożywczych. W ostatnich latach pojawiają się kontrowersje na temat tego co jest zdrowsze -masło czy margaryna. Czy masło może szkodzić, czy margaryna jest rzeczywiście zdrowsza oraz co handlowcy naprawdę sprzedają pod nazwą masło