Ile masła w maśle czyli o maśle, margarynie i handlowych sztuczkach

 

panel tematyczny: Niezwykły świat chemii

grupa tematyczna: Chemia kluczem do natury

prowadzący: dr  Hubert Bartosz-Bechowski (chemik, Wydział Chemii, Uniwersytet Wrocławski)

grupa wiekowa: gimnazjum, szkoła średnia, dorośli

forma prezentacji: wykład

bez zapisów

termin: 2014-10-03: 11:30 - 12:30

miejsce: Głogów : Zespół Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II, ul. Jedności Robotniczej 38

Ilość miejsc w sali: 100

Krótki opis imprezy: 

Masło jest jednym z najstarszych znanych produktów spożywczych. W ostatnich latach pojawiają się kontrowersje na temat tego co jest zdrowsze -masło czy margaryna. Czy masło może szkodzić, czy margaryna jest rzeczywiście zdrowsza oraz co handlowcy naprawdę sprzedają pod nazwą masło